Stanie się lepszym kucharzem można osiągnąć przy odrobinie czasu, cierpliwości i wykonaniu kilku prostych kroków.
Podstawy gotowania są łatwe do opanowania i wykonania. Aby przygotować posiłki i potrawy, które sprawią, że Twoi przyjaciele i rodzina powiedzą „Wow!” musisz spróbować tych prostych kroków i możesz być na najlepszej drodze do bycia najlepszym kucharzem, jakim możesz być.Możesz usunąć zapach czosnku z rąk, pocierając je przez trzydzieści sekund o kuchenkę ze stali nierdzewnej przed ich umyciem. Czosnek dodaje wspaniałego smaku wielu przepisom, ale charakterystyczny zapach może pozostać na dłoniach. Korzystając z tej wskazówki, możesz cieszyć się obiadem bez silnie pachnących czosnkiem dłoni.Miło jest szybko zjeść ciasto, gdy przychodzą nieoczekiwani goście. Jeśli nie masz czasu na stworzenie skórki od podstaw, użyj gotowej mieszanki wysokiej jakości. Dodaj kilka łyżek kwaśnej śmietany, aby skórka się złuszczyła, aby nikt nie zauważył, że nie stworzyłeś ciasta od podstaw.Upewnij się, że rozłożyłeś swoje przyprawy podczas robienia kanapki. Większość ludzi spieszy się przez pierwsze kroki przygotowania kanapki. Rozprowadzają swoje przyprawy na środku, zamiast upewniać się, że pokrywają cały kawałek chleba. Przykryj swój chleb od rogu do rogu przyprawami, aby każdy kęs miał smak.Wyeliminuj zgadywanie z redukcją płynów. Kiedy przepis wymaga, abyś gotował, aż płyn zmniejszy się o określoną ilość, zanurz w płynie rączkę drewnianej łyżki, aby zaznaczyć głębokość. To pozostawi linię na drewnianej łyżce. Później możesz ponownie zanurzyć łyżkę, aby zobaczyć, jak bardzo płyn faktycznie się zmniejszył.W przypadku makaronu, który jest doskonale ugotowany w całości, nie wkładaj go do wody, dopóki woda się nie zagotuje. Makaron gotuje się od zewnątrz do środka, więc aby zachować jedną konsystencję makaronu, musisz go gotować w tej samej stałej temperaturze od początku do końca.Krótko mówiąc, nauka gotowania to nauka unikania paczkowanych produktów spożywczych i posiłków. Te wygodne produkty spożywcze, dziś zbyt powszechne, mają szybkość jako jedyną rzeczywistą korzyść.
Domowe posiłki zawsze przebiją je smakiem i ceną.
W większości przypadków – nawet przy posiłkach, które nie są szczególnie zdrowe – wersja przygotowana w kuchni będzie zdrowsza niż wersja paczkowana.Uwolnij niesamowitą moc smaku śródziemnomorskiego kuskusu, korzystając z tej porady kulinarnej. Wlej suchy kuskus do garnka z wrzącym bulionem drobiowym zamiast wody. Mieszaj przez dziesięć sekund, następnie wyłącz ogień i przykryj na pięć minut. Kuskus wchłonie smak wywaru z kurczaka. Efekt ten można również osiągnąć stosując bulion warzywny lub wołowy.Przygotowując posiłek dla wegetarian i nie-wegetarian, przygotuj oddzielne sosy, co może być najlepszym sposobem na upewnienie się, że każdy ma wystarczająco dużo jedzenia i wie, co może zjeść. Zrób ryż lub makaron, a następnie pozwól gościom wybrać sos bezmięsny lub z mięsem. Potrawa składająca się z wielu składników pozwala uniknąć konieczności przygotowywania dwóch osobnych posiłków i uszczęśliwia zarówno mięsożerców, jak i wegetarian.Porada kulinarna „ słodki smakołyk dla śmierdzących palców! Czyszczenie ryb lub krewetek to kłopotliwe zadanie i pozostawia charakterystyczny zapach na dłoni przez co najmniej jeden dzień. Istnieje skuteczny sposób na usunięcie zapachu. Zgnieć kilka świeżych truskawek między palcami przez kilka minut i spłucz dłoń wodą z mydłem, zapach zniknie natychmiast!Po wypróbowaniu tych kroków powinieneś być na dobrej drodze do bycia znacznie lepszym kucharzem. Wspaniałą rzeczą w tych wskazówkach jest to, że jeśli nie zadziałają za pierwszym razem, próbuj dalej i na pewno staniesz się lepszy. Powinieneś od razu zauważyć różnicę, a twoi przyjaciele i rodzina ci podziękują.